top of page

Tarihte Yazı

Güncelleme tarihi: 13 Mar 2023


Tarihteki Yazı (Typologie) ile günümüze gelenler

Milyonlarca yüzyıl boyunca insanlar birbirileri ile iletişim dillerini geliştirilerek bilginin aralarında sözlü ve yazılı bu zamana kadar aktarımını sağladılar.

Bu sözlü ve yazılı aktarımları günümüze getiren çok değerli bilim adamları yıllar süren çalışmalarıyla bugünkü kullandığımız birçok iletişim aracına vesilesi olup bu çalışmalarıyla şimdiki kullandığımız teknolojik her türlü fırsatı bugüne taşıdılar.

Şimdi sizlere önce kronolojik olarak Yazının ve iletişimin bugüne kadar getiren kişileri ve incelediğim kişisel haritaları sunmak istiyorum.

İlk olarak tarih öncesi insanlar mağaralarda resimlerle iletişimi keşfettiler.

İlk Yazı Cin de Henan bölgesinde V.Ch. 6600 yıllarında Jiahu denilen Yazı çeşiti bulundu.

Bu ayrıntılı resimler günümüze kadar o zamanda yaşanan hikayeleri bizlere resimler aracılığıyla taşıdılar. Isa dan önce 2700 yıllarında Mezopotamya ve Sümerlerden çivi yazısı tabletleri ilk sembolik İletişim araçları olarak karşımıza çıkıyor.

Daha Sonra Alfabenin v.Ch 1500 yıllarında Fenikeliler tarafından sesli ve sessiz harfleri geliştirilerek, iletişimimiz için en büyük araçlardan birisi olarak günümüze uzanmaktadır.


Astroloji de iletişimi Merkür gezegeni temsil eder, Merkür ün bir yönettiği burç sembolü olarak da İkizler burcu olarak gösterilir.


Matbaanın bulunması


İlk olarak Çinliler tarafından 868 yıllarında bulunuyor, önce tahtadan küçük harfler kesiliyor daha sonra bunlar cümle kurulacak şekilde sıraya dizildikten sonra mürekkeple üzerinden geçilerek kâğıda basma işlemi gerçekleştiriliyor, daha sonra bu teknik Çin de keramik olarak kullanıldı.

Avrupa ya Almanya Mainz 1400 yılı doğumlu Johannes Gutenberg 1450-1452 yıllarında çok uzun süren çalışmalardan sonra, ilk İncil`i kitap seklinde Metal harflerden oluşturduğu kitap basım seklini getirerek Avrupa da Matbaanın yayılmasını sağlamıştır.

1400 senesinin Gökyüzü hareketlerini incelediğimde;

Plüton ve Neptün İkizlerde ve gökyüzünde beraber hareket ediyorlar yani astrolojik açıdan kavuşumdalar, bunu söyle açıklayabiliriz eğer iki kollektif gezegen birebirinle kavuşum yaparak hareket ediyorlarsa bu o senelerin kollektife yansıyacak büyük olayların gelişebileceğinin önemini gösterir.

Uranüs 1400 senesinde Yay burcunda, toplumsal kabulleri ve alışkanlıkları, yaymayı, bilgiyi, yabancılığı, aşırılığı, özgürlüğü anlatır Uranüs bu burçta kafasına koyduğu yapar, kollektifin İnançlarında yeni bir reform yaratır, insanların yeni kültürleri tanımak istemesiyle göçleri anlatır.

Satürn yine 1400 yılında kendi yönettiği Oğlak burcunda Enki (aslında Sümerlerin büyük yaratıcısı sular ve bilgelik tanrısı insanların babası olarak geçer) yarı keçi yarı balık, bu da Bilim ve Teknoloji, Savaş, organizasyon, sistemleri, kuralları, uzun vadeli yapılandırılmış sistemleri ve bunlarla beraber prosedür ve kuralları yapılandırmayı gösteriyor Satürn bunlarla gelen sistemdeki değişiklikleri anlatıyor.

O senelere dönüp bakarsak eğer Mars ve Venüs`ün gökyüzünde beraber hareket ettiği yıllara da denk geliyor, Astroloji de bu kavuşumu SAVAS olarak tanımlıyoruz.

İkizler burcu ilk deneyimlerle iletişimi aktarmak, kelimeler, kopyalar, ikiliklerle, hızlılıkla ilgili yani merküryen özelliklerini anlatabiliriz.

Gutenberg in de doğum tarihini bilmesek de yılından, nasıl bir enerji ve yaratım gücüne sahip olarak doğduğunu bize gösteriyor.



10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page